De iconen balk

Er zijn nog andere plaatsen in GDAK waar je kunt instellen hoe je scherm eruit ziet. Ten eerste is er de balk met iconen die boven de cache lijst staat. Deze ziet er zo uit:

De balk laat het aantal caches dat je momenteel in de lijst hebt zien, en nog 4 iconen. De functie van de iconen is:

Het User Icoon

Als je het user icoon kiest schakelt het scherm direct over naar alleen die caches waar een "user flag" op staat. Het icoon licht blauw op wanneer deze actief is. In tegenstellling tot de Always show flagged caches instelling, zorgt het kiezen van dit icoon dat alle caches zonder "flag" niet getoond worden. Oftwel, je ziet alleen de blauw opgelichte caches.

Het kaart Icoon

Kies je voor dit icoon schakel je direct naar het kaart scherm. Meer details staan in de Kaart scherm sectie.

Het Database Icoon

Als je kiest voor het Database icoon (degene die lijkt op een driehoek in een cirkel) laat een popup menu zien dat al je GDAK database toont en geeft je de mogelijkheid om meteen te schakelen tussen deze databases. Dit werkt precies hetzelfde als de Database name instelling.

Het Filter Icoon

Deze opent de filter mogelijkheid. Hiermee kun je filters op je cache lijst zetten. Dit icoon heeft drie kleuren:

  • Grijs: Er is geen filter actief.
  • Blauw: Er is een "type-filter" actief.
  • Rood: Er zijn een of meer filters actief.

Cache Icoon markeringen

Een cache icoon in de lijst kan verschillende achtergrondkleuren hebben. Een rode achtergrond betekent dat de cache gearchiveerd is of tijdelijk uit de lucht is. Als je een icoon met een gele achtergrond ziet, betekent dit dat je deze al gevonden hebt. Een groene achtergrond achter de cache betekent dat je de eigenaar bent van deze cache.

Zoeken in GDAK

Vanuit het cache lijst scherm kun je naar caches zoeken in de GDAK database. Elk stuk tekst dat je in de GDAK zoekbalk ingeeft, zal worden vergeleken met de cache namen en het cache kenmerk (de "GC" code). Er zijn twee manieren om te de zoekbalk aan en uit te schakelen:

  • Druk de Android Menu knop, en dan druk Searchbar.
  • Druk de Zoek (vergrootglas) knop op je Android (als je apparaat deze knop heeft).