Map

Door vanuit de cache lijst of het kaart icoon te drukken, kom in het kaartscherm. Het laat de kaart zien gecentreerd rond je huidige locatie, met iconen die ongeveer de locatie aangeven van de dichtstbijzijnde caches. Als je op een van deze iconen drukt, laat een ballonnetje de basis informatie van de cache zien. Als je of deze ballon drukt kom je direct in de omschrijving van deze cache in GDAK. Door de terug toets van je Android apparaat in te drukken, kom je weer terug in de kaart.

Je kunt de kaart verplaatsen door te "swipen". In of uit zoomen kan door middel van de zoom knoppen of door met twee vingers de kaart te vergroten of verkleinen. Als je uitzoomt tot een niveau waarbij het te moeilijk wordt om individuele caches te zine, verschijnen cirkels met nummers in de kaart, zoals je in de afbeelding kunt zien. Er kunnen nog individuele caches op de kaart staan, dat betekent dat er geen andere caches in de buurt zijn. Door te drukken op het icoon met de vier pijltjes in de linker onderhoek, kom je weer terug op in de kaart rond je huidige locatie.

Standaard komt de kaart te voorschijn met het noorden aan de bovenkant. Als je wilt dat de kaart verschijnt met je eigen richting boven, kies dan voor de rotate optie in het menu. Terugschakelen kan door voor North up te kiezen.

Als je offline kaarten wilt gebruiken, voer dan de volgende stappen uit:

  • Eerst zul je de kaarten moeten downloaden. Dit kan vanaf de Mapsforge website, maar er zijn nog meer bronnen zoals openandromaps.
  • Sla de kaart op op je Android apparaat. De standaard locatie voor de kaart is de GDAK map, maar je kunt dit wijzigen met de kaart instellingen. 
  • Stel de Map mode in op Mapsforge offline Tile source.
  • Je kunt kaarten activeren en uitschakelen met het Maps-menu item.
  • Als er geen kaart geselecteerd is zullen alle kaarten gebruik worden.
  • Je kunt je kaart-cache legen door te kiezen voor Maps en dan de OK knop in te drukken.