Vanuit elke tab van de cache omschrijving en vanuit de navigatie pagina kun je je cache zoektocht  loggen later de logjes uploaden naar geocaching.com. Om dit te doen, druk je op de Android menu knop. Je ziet dan een Log visit knop. Als je deze iindrukt, krijg je het log scherm te zien wat je hier ziet.

Naast de GC-code zie je een dropdown menu voor het type bezoek, dat is de soort log die je wilt schrijven. De keuzes zijn:

Found it
Didn't find it
Write note
Needs Archived
Needs Maintenance

De logdatum toont de huidige datum van je Android. Druk op dit veld als je deze wilt veranderen.

Typ de tekst in die je wilt, of wat je je later wilt herinneren van je zoektocht. Druk dan op Save om je log op te slaan, of de Back knop om terug te gaan zonder deze op te slaan.

Exporteren van de Logs

Terug op de cache lijst pagina,druk je op de Android menu knop, en dan selecteer je Show logs. Je krijgt een dergelijk scherm te zien:

Dit is een lijst van alle logs die nu aanwezig zijn in je GDAK kopie. The logs met een rode achtergrond van het icoon zijn al geĆ«xporteerd, dus die heb je niet meer nodig in GDAK. Deze kun je verwijderen door deze te selecteren (en de andere te deselecteren) and dan op Delete te klikken.

Zodra je de logs die niet meer nodig zijn verwijderd hebt, kun je de resterende logs selecteren. Door op send te drukken kun je de logs verzenden naar Geocaching.com. Je hebt de keuze om ze als logs of als fieldnotes. Bij het verzenden van de logs als fieldnotes heb je het voordeel dat je ze nog kunt aanpassen voordat je de cache werkelijk logt. Het schrijven van je logs op de PC gaat een stuk makkelijker. Je kunt de fieldnotes vinden op de Field Notes page op geocaching.com.

Je hebt ook de mogelijkheid om de logs naar je SD-kaart te exporteren. Deze optie vind je onder de Menu knop. Je (aangevinkte) logs zullen bewaard worden in het bestand geocaching_visits.txt, wat je kunt vinden in de GDAK map. Dit is het bestand dat je verzend naar geocaching.com als fieldnotes.

Wanneer je lang drukt op een log, krijg je een popup menu waarin je kunt kiezen of je de log wil wijzigen of verwijderen.